fredag 29. juli 2016

Strikkede gaver

Både Staci og Sue har vært i Norge før Staci flere ganger, Sue to ganger. Staci var her på slutten av 80-tallet og da feiret hun jul på Skatval. Jeg hadde allerede flyttet hit til Kristiansund men var hjemme på Skatval og feiret jul. Og som julegave til henne ville jeg strikke en genser.

Valget falt da på en som da var veldig populær, VM-genseren fra 1987. Den gang strikket jeg alltid i originalgarnet som oppskriften sa, så den var strikket i Heilo fra Dalegarn. Nå da vi var hos Staci fikk jeg se genseren som jeg strikket for så mange år siden. Genseren var like fin som ny, hun hadde tatt godt vare på den. Dessverre tenkte jeg ikke på å ta bilde av den. 


Staci's sweater (picture from internet)

Sue var i Norge sammen med sin far og tante, også på slutten av 80-tallet. Den gangen hadde jeg ikke sjansen til å dra hjem så jeg fikk ikke møtt henne. Men jeg strikket en genser til henne også. Og den var også like fin, hun hadde og tatt godt vare på den. Hva denne genseren heter og hvilket garn den ble strikket i husker jeg ikke. Kanskje du gjør det? Det var uansett veldig morsomt for meg å se disse igjen.

Both Staci and Sue have been in Norway. Staci several times, Sue twice. Staci was here in the late 80s and then she celebrated Christmas at Skatval. I had already moved to Kristiansund but was home on Skatval for the holiday. As a Christmas gift to her I knitted a sweater.


Sue's sweater

I chose a sweater that was popular at that time, World Championship sweater from 1987. At that time I always knitted with the original yarn that the pattern said, so it was knitted in Heilo from Dalegarn. Now when we were at Staci I saw the sweater I knitted so many years ago. The sweater was as fine as new, she had taken good care of it. Unfortunately I did not think to take a picture of it.


Sue was in Norway with his father and aunt, also in the late 80s. That time I had no chance to go home so I did not met her. But I knitted a sweater for her too. And it was also very nice, she had also taken good care of it. What this sweaters name are and what yarn it was knitted in I do not remember. Maybe you do it? It was anyway very nice for me to see them again. 

3 kommentarer:

  1. Hei! så fantastisk flotte gaver dette var, og så hyggelig at de var tatt så godt vare på! Jeg kjenner dessverre ikke mønsteret, men du kan jo etterlyse det på koftegruppa på Facebook. Det var morsomt å lese om besøket ditt i USA! Ha en fortsatt fin sommer!

    SvarSlett
  2. Så koselig at så gamle gensere fortsatt er fine og i bruk. Jeg strikket også isbjørngenseren på slutten av 80-tallet, men på min har det hvite gulnet. Kjenner igjen den andre genseren også, men husker ikke hva den heter.

    SvarSlett
  3. Flotte gaver og se kjekt at de blir satt stor pris på!

    SvarSlett