mandag 6. juli 2015

Yuyuan Garden og City God Temple


Søndagen våknet vi til regn. Pøsende regn. Men temperaturen var deilig så vi gikk ut i topp og shorts allikevel. Vi hadde jo paraply med oss.


Planen var å dra til den gamle delen av Shanghai og Yuyuan Garden. Så da gjorde vi nettopp det. Den lå ikke så langt fra hotellet, så vi tok føttene fatt, igjen. 


Denne hagen ble anlagt i 1559 som en privat hage. Og den er stor. Med mange hus, store og små, små og større innsjøer og elver. Og veier i alle retninger. 


Det er jo turistene som dominerer hagen nå. Og turister var det. Det var fullt av folk så vi måtte noen ganger nesten stå i kø for å komme oss videre. 


Det var også mange souvernirbutikker der man kunne kjøpe typiske kinesiske ting, som små buddhaer, vifter, og alt annet du kan tenke deg. 


Da vi hadde sett nok av hagen gikk vi over til City God Temple of Shanghai som ligger rett ved siden av. Der var det mange små rom hvor det virket som at hvert rom hadde sitt eget tema. Et rom ba man for gode avlinger, et rom ba man for mat og la igjen mat, et rom ba man for nåde osv. 


Munkene satt og drakk te i et av disse rommene, men de var det ikke lov å fotografere. 


Når vi kom ut derfra ble vi stoppet av to jenter. De snakket godt engelsk og ville vite hva vi gjorde i Shanghai. Samt hele resten av livshistorien vår. De var hyggelige jenter, og de ville ikke annet enn å snakke med oss. Men vi hadde ikke tid til å stå og prate med dem så lenge. 


Vi måtte dra tilbake til hotellet for å hente bagasjen vår og dra til togstasjonen for å ta toget hjem til Wuhan igjen. Det regnet fortsatt, skoene våre var søkkvåte men temperaturen holdt seg heldigvis fin. Så var ei fin, men regnfull helg i Shanghai var over. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar