fredag 10. juli 2015

Siste dag i Wuhan


Dagen etter at vi kom hjem fra Shanghai var mandag, og vi hadde egentlig store planer. Men vi var også slitne etter helga og trengte søvn. Så vi bestemte oss for å ta det med ro den dagen. Dessuten var det ekstra varmt den dagen så det gikk egentlig ikke an å drive med så store utskeielser. 


Det var faktisk så varmt der nede at dagen de kinesiske studentene som bor på studenthybel og ikke har aircondition ikke klarte å være på sine rom, men samlet seg i en stor hall og sov der om natta. 


Så vi tok det med ro, Marie på sin hybel (hun har aircondition) og jeg på hotellet. På tidlig ettermiddag tok jeg med meg boka mi og kjøpte meg lunsj på Starbucks, men det var for varmt og klamt å sitte der. Så det ble til at jeg gikk på hotellrommet igjen etter en liten stund. 


Det ble derfor ikke tatt et eneste bilde denne dagen, nesten rart :-)


Men tirsdagen var siste dagen og da måtte vi ut. Temperaturen og ikke minst luftfuktigheta hadde gått ned så det gikk an å leve ute igjen. 


Vi tok metroen og dro til Yellow Crane Tower i Wuhan. Dette tårnet ble opprinnelig først bygget i år 223, men er senere blitt skadet av krig og brann. Det er derfor gjenoppbygd flere ganger, det tårnet som står der nå ble ferdig i 1985.


Området rundt tårnet er ganske stort, med en stor hage med blomster og busker og trær rundt om. I tillegg til andre små hus og byggverk. 


Brooke var med denne dagen, venninna til Marie. Hun er også fra USA og ei koselig jente.


Vi fant et lite gult og sort dyr, som ei litt eldre dame tok opp i hånden og skulle "gi" til en ung gutt. Han hylte og skrek som bare det, og alle som stod der bare lo. Litt morsomt må man jo ha det :-)


Tårnet er på 5 etasjer og rager 51 meter opp. Vi gikk til toppen og fikk se utsikten over Wuhan. Litt artig å se en bit av det gamle Kina mellom alt det nye. 


Og så fant jeg jo ei dame som solgte heklede blomster da, måtte bare ta bilde av disse også. Og siden jeg fikk lov til det, kjøpte jeg meg en rød rose med glitter i. 


Etter det tok vi en taxi over brua som går over Yangtzeelva og over til den andre siden.


Vi skulle på et steinmuseum der. Der var det steiner og krystaller i mange variasjoner og farger, alt fra ganske store til bittesmå.


En del av museet var avsatt til fossiler. Her var det skjelett av mammuter og andre store dyr som er utdødd for tusenvis av år siden. I tillegg til dyr som har dødd i jorda og blitt til fossiler i stein. 


Vi snakket om å gå inn på et tempel som lå rett over gata der også, men Marie og Brooke hadde vært der før og det var et dårlig tempel og egentlig ikke så mye å se så vi droppa det. 


Mens vi stod der å diskuterte så stoppet en fyr på moped og snakket engelsk til oss. Han var helt i hundre, og sa de få ordene han kunne på engelsk om igjen og om igjen. Han var så glad for at han endelig fikk brukt de ordene han hadde lært seg, og vi alle tre fikk hver vår klem av han før han dro igjen. 


Og da var den dagen gått. Timene flyr fort når man går rundt og ser, og i godt selskap i tillegg.


Det var på tide å finne seg middag, og mer om det kommer i neste innlegg. Stikkordet er barbeque!2 kommentarer:

 1. Wow!
  Det ser ut som en minnerik ferie, selv om det kan bli veldig varmt.
  Min svigerdatter fra Hong Kong, sier at de pleier å holde seg inne i kjøpesenter og slikt på denne tiden, for der er det 'frisk luft'.
  Jeg krysser fingre for at jeg får meg en guida tur til Hong Kong/Kina, innen rimelig tid også.
  Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Da krysser jeg fingrene med deg, for det er absolutt verdt det! En helt annerledes ferie for meg, men jeg sitter igjen med mange inntrykk og opplevelser som jeg nå ikke ville vært foruten.

   Slett