lørdag 4. juli 2015

Shanghai by night


I bunnen av Oriental Pearl Tower er det laget et museum fra det gamle Shanghai. Der har de laget rom med figurer i, fra livet de levde den gang. Et rom for hvert tema. Veldig morsomt å se samtidig som vi fikk litt mer innblikk i den gamle kulturen. 


Museet var formet som en lang gang med rom på hver side. Og inngangen er aldri samme sted som utgangen, så har du først gått inn så bør du gå hele veien ut. 


Da vi kom ut fra Oriental Pearl Tower så hadde det gått 4-5 timer. Og det regnet. Vi begynte å bli sultne og slitne. Marie visste om en restaurant ikke så langt fra tårnet hvor de hadde biff og Happy Hour. 


Vi fant restauranten og kosa oss med en god biff, dessert og Happy Hour. Du vet, sånn ta to, betal for en. Og jeg fikk "kose" meg med regninga, for på denne restauranten var det tilnærmet norske priser. 


Metroen lå ikke langt unna så vi gikk til den og tok den tilbake til den andre siden av elva. 


Det hadde allerede blitt mørkt, og det regnet, men vi måtte ha med oss skyskraperne på kvelden. Vi gikk derfor til The Bund igjen og fikk sett lysene de har. Et uforglemmelig syn egentlig.


En ting er kineserne flinke på, slik var det også i Beijing. Alle lys er på utover kvelden, for å vise frem bygningen og reklamene de kjører, men etter midnatt blir de slått av for å spare strøm. Så derfor er det ingen vits i å gå ut på natten for å se på lysene.


Kvelden var altså kommet, vi var slitne og trøtte og skoene var søkkvåte. Så vi fant hotellet ca. kl. 21.30 og senga en liten stund etter det. Dagene går fort når man koser seg! 1 kommentar:

  1. Ser du har en herlig ferie, dette er en av de plasser jeg ikke har besøkt hittil, enjoy!

    SvarSlett