lørdag 4. juli 2015

Shanghai og Oriental Pearl Tower


Fredagen var det ut på tur igjen. Helga skulle tilbringes i Shanghai. Det er 4 togstasjoner i Wuhan, og siden vi nå skulle i motsatt retning fra sist helg så måtte vi på en annen togstasjon. 


Dette lyntoget gikk ikke riktig så fort, maks fart som jeg så var rundt 200 km/t i motsetning til toget til Beijing som gikk i over 300 km/t. Turen til Shanghai tok 5 1/2 time. 


På begge disse togturene gikk toget ca. kl. 16 fra Wuhan. Vi fikk derfor et par timer til å se ut av vinduet på naturen. Marie hadde plass nærmest vinduet, men jeg fikk da sett noe jeg også. Bl.a. de berømte rismarkene og maismarker. 


Marie hadde vært en gang i Shanghai før så hun visste også denne gang hvordan vi skulle komme oss til hotellet. Det lå i en bakgate, men samtidig veldig sentralt til. Hotellet var ikke riktig så flott som det vi endte opp med i Beijing, men det var greit nok. Bortsett fra at av 4 kontakter i veggen så virket bare en. Så vi måtte derfor lade opp mobil, ekstraladeren og kamera om hverandre slik at vi hadde noe strøm på alt. 


Da vi stod opp på lørdagen var det oppholdsvær men de grå skyene hang tungt over byen. Vi gikk til kaiområdet hvor det er bygget en lang promenade, The Bund. Der kan man se over til den andre siden av elven Huangpu som renner gjennom Shanghai. 


Vi gikk langs denne promenaden og fotograferte de høye skyskraperne på den andre siden. Som er noen av verdens høyeste bygninger. Man føler seg liten sammenlignet med disse.


Og også her ble både Marie og jeg stoppet av kinesere og spurt om de fikk ta bilde med oss. 


Det går en tunnel under elven som vi tok over på den andre siden. Vi hadde bestemt oss for å komme oss opp i Oriental Pearl Tower. Som ikke var så billig, det kostet 220 CNY per pers. å komme seg helt til topps. Det var billigere billetter å få, men de gikk ikke helt til toppen. Og når man først er i en slik bygning og en slik by så vil man jo gjerne få med seg det meste. 


Så startet køen. Og det var kø. Og kø. Selve heisturen opp tok ikke mange minuttene, men vi brukte bortimot 2 timer på å stå i kø før vi kom frem til heisen. 


Men vi kom da oss opp. 351 meter på det høyeste. Dessverre så var det begynt å regne da vi kom til toppen, og skyene lå om mulig enda tyngre over byen, så vi fikk ikke se den utsikten som følger med når det er klarvær. Vi bare så toppen av de høyeste bygningene gjennom skylaget. 


Det var flere etasjer i dette tårnet, så da vi gikk nedover fikk vi se litt mer så vi fikk ihvertfall et inntrykk av hvordan det kunne ha vært om sola hadde vært fremme og skyene var borte. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar