lørdag 11. juli 2015

Hjemreise

Den siste kvelden i Wuhan dro vi på en barbequerestaurant som Marie og Brooke visste om. En litt annerledes restaurant. 


Det var et langt bord med ferske kjøttvarer av alt du kan tenke deg. Bacon, skinke og kjøtt i alle varianter, svinekjøtt, oksekjøtt, fårekjøtt og kylling - både rent og marinert. Ja og så frosk da, den lå også der. Videre et langt bord med fisk av alle slag. Så grønnsaker og til slutt et stort dessertbord. I tillegg til drikke - brus, øl og sprit. Her betalte man før man gikk inn - 58 CNY, ca. 75 kr., og da kunne man spise og drikke så mye man ville. Av alt. 


All denne maten var rå. På hvert bord var det i midten en rund grill. På grillen lå matpapir inntrukket i olje som ble skiftet med jevne mellomrom. Så da var det bare å starte grillingen og spise etter hvert som maten ble ferdig. Og vi ble mett! Jeg torde ikke helt å smake på frosken, men smakte på blekksprut som jeg ikke har smakt før. Den var nesten gummiaktig og ikke så veldig god. Tror jeg står over det ved senere anledninger.


Onsdag morgen var det tid for hjemreise. Da hadde jeg vært i Kina i 2 1/2 uke og gledet meg til å komme hjem. Men før jeg kunne åpne døra hjemme stod en lang reise foran meg. Jeg startet fra hotellet kl. 07.00. Det er jo 5 mill. innbyggere i Wuhan, og vel en times kjøring til flyplassen, så jeg ville dra i god til. Det kunne jo være kø på morgenen. Jeg kunne jo ikke risikere å ikke rekke flyet mitt.


Men jeg hadde ikke trengt å bekymre meg. Det var ikke kø i det hele tatt. Turen ble unnagjort på 1 time og 10 minutter. Så da var jeg på flyplassen 1 time og 15 minutter før innsjekking. I tillegg var flyet 2 timer forsinket da det ikke hadde kommet fra Hong Kong enda. Jeg spiste ikke frokost på hotellet fordi jeg tenkte at den kunne jeg ta på flyplassen. Men der var ingen frokost, kun en kaffebar og en kiosk. Så det ble en pakke kjeks, noe måtte jeg ha å spise. 


Vi kom da oss til Hong Kong. Men bare den turen fra hotellet til Hong Kong tok 10 timer totalt. Flyet fra Hong Kong gikk på kvelden og videre til Doha i Qatar. Der var det ca. 4 timers venting til neste fly til Gardermoen. Tiden går sent på flyplasser, ihvertfall hvis man ikke skal shoppe noe. Men jeg fikk da sett et par-tre oljesjeiker, ihvertfall var de kledd som det. Ankomst Gardermoen torsdag morgen kl. 07 og så vente noen timer til siste fly hjem til Kristiansund kl. 13.05. Drosjen stoppet utenfor huset mitt kl. 14.30 på torsdag. Men da hadde jeg reist tilbake i tid 6 timer, så totalt brukte jeg 37,5 timer hjem. 


Så da var jeg hjemme igjen, sliten etter reisen, sliten etter over 2 uker på farten, men med masse opplevelser og inntrykk som jeg nå ikke har villet vært foruten. Det har vært en fantastisk ferie, vi har sett masse og opplevd enda mer, og Marie og jeg har hatt storkoset oss sammen! Jeg har tatt godt og vel 1300 bilder i løpet av disse ukene. Jeg kan jo selvfølgelig ikke vise alt her, men et utvalg har dere fått sett. 


Om du vil kan du gå inn på bloggen til min kjære datter og lese mer om hennes år i Kina HER
Hun har også laget en film om hennes år i Kina, den siste delen av den er fra våre turer sammen. Den kan du se HER

1 kommentar:

  1. Lang tur ja. Det er mange timer i luften og en del venting. Kjekk by å reise hjem til da.
    klemz

    SvarSlett