torsdag 25. juni 2015

The Great Wall


Vi kjørte en times tid igjen og så stoppet vi på en restaurant og spiste lunsj. En typisk kinesisk lunsj, med mange hovedretter og ris, satt på et stort fat som man triller rundt for å forsyne seg. 


Når vi gikk ut av minibussen her så fikk vi beskjed om å ta med det vi skulle ha med opp til muren, for herfra måtte vi gå. 


Vi var på en del av muren som ligger ca. et par timers kjøretur fra Beijing. Her hadde ikke Marie vært før, hun hadde vært på den delen av muren som ligger nærmest Beijing og som de fleste turister drar til. Denne delen er det ikke riktig så mange som drar til, selv om det var bra med folk allikevel. 


Så etter at maten var spist begynte vi å gå opp. Det var en bratt bakke et stykke opp, så et godt stykke med trapper før vi kom til taubanen som tok oss med til toppen.


Og så, endelig, var vi på Den Kinesiske mur. Den vi alle har hørt om, sett bilder av og sett på tv. Nå var vi der, eller ihvertfall på en liten del av den. For den er jo lang. Det er vel ikke helt enighet om hvor lang den egentlig er, men guiden sa at den var ca .7800 km.


Og for meg, som for bare et par år siden egentlig ikke hadde noen bestemte planer om å dra til denne delen av verden, var det litt stort å kunne stå der og se utover fjellene, og å gå et bittelite stykke av den. 


Vi hadde ca. 2 timer på oss fra vi gikk fra restauranten og til vi måtte være nede igjen, så vi hadde ikke all verdens med tid på muren. Men vi har iallefall vært der!


Da vi dro fra restauranten var det et par timers kjøring tilbake til Beijing. Vi kjørte forbi OL-anlegget fra da OL ble arrangert i Beijing i 2008. 


Deretter stoppet vi på en silkefabrikk og fikk se hvordan silkeormen lager silke. Og vi fikk kjenne på råsilke rett fra larven.


Både Marie og jeg klarte ikke å dy oss, vi kom hjem med silkedyne og silkesengetrekk. Som vi selvfølgelig gleder oss veldig til å komme hjem og prøve. 


Dagen startet kl. 07.00 fra hotellet, og vi var tilbake der ca. kl. 19.00. Så det ble en lang dag, men absolutt verdt både turen og prisen. Hele turen inkl. lunsj kostet 280 CNY, dvs. 336,- kr. Ikke noe å si på det.

1 kommentar:

  1. Så flott å se da. Jeg har aldri vært i Kina, men det er et ønske. Fine bilder og kjekk lesning.
    Klem

    SvarSlett