søndag 28. juni 2015

Mao og panda

Mandagen var vår siste dag i Beijing. Men før vi skulle dra tilbake til Wuhan hadde vi et par småting mer vi ville se.


Vi stod opp tidlig, rundt kl. 07, og gikk til byporten, over gata og inn på Den himmelske freds plass. En rimelig stor plass. Med flotte blomsterarrangementer på hver side.


I enden av plassen ligger Den forbudte by. Med bildet av formann Mao Tse Tung på fremsiden. Dette bildet som ihvertfall jeg husker fra diverse bilder i aviser og på TV. 


Vi gikk ikke inn i Den forbudte by da vi ikke hadde tid til det. Marie hadde planer om å besøke militærmuseet da hun ikke rakk det sist hun var i Beijing. 


På motsatt side av plassen ligger Mausoleet. Det hvor formann Mao er gravlagt. Siden det var mandag så var det stengt så vi kom oss ikke inn der heller.


Heldigvis var det ikke så mange mennesker der så tidlig på morgenen, men noen flere morgenfugler enn oss var det.


Da vi var ferdige å se der gikk vi og spiste frokost. Selvfølgelig på Starbucks. For meg som ikke drikker kaffe er det ikke så mange alternativer å velge i der, men den varme sjokoladen de har er veldig god.


Mens vi satt der sjekket Marie åpningstidene på militærmuseet. Og fant da ut at det også var stengt denne dagen siden det var mandag. Så da måtte vi droppe det også.


Så hva skulle vi finne på da før toget gikk?


Jo, Beijing Zoo selvsagt. Er jeg nå en gang i Kina så må jeg jo se panda! Som tenkt å gjort. Vi tok metroen til Zoo-en og vi fant pandaene. 


Det var 3 stk som lå der og sov så godt. I glassbur slik at ingen skulle ta borti dem eller mate dem. Disse pandaene er jo så søte, men også sårbare da det ikke er så mange av dem. Men søte er de ihvertfall!


Det var fridag denne mandagen i Kina, og zoo-en var stappfull, og det var varmt, så vi fant ut at vi droppa resten av zoo-en, vi har jo sett de fleste av de andre dyrene i andre zoo tidligere. 


Så derfor fant vi togstasjonen og tok en middag der før vi tok toget 5 1/2 timer hjem igjen til Wuhan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar