onsdag 24. juni 2015

Ming - vaser og dynastier.


Da vi ankom hotellet sent fredag kveld og skulle sjekke inn, stod det to litt eldre britiske damer der. Hun ene begynte å snakke til oss mens hun andre ordnet noe. Hun var veldig koselig, og fortalte en del om hva de hadde gjort i Beijing. Hun anbefalte da at vi kjøpte oss en guidet tur. Denne turen ble solgt fra en turoperatør som hadde et lite kontor i lobbyen på hotellet.


På lørdags morgen før vi dro til Sommerpalasset, tok vi kontakt med mannen som satt på det kontoret og spurte om disse turene. Marie og jeg ble enige om at vi kjøpte en slik tur til søndagen.


Vi måtte stå opp tidlig, bussen kom og hentet oss kl. 07 på søndags morgen. 


Minibussen hentet alle som skulle være med, det ble totalt 8 personer. En mann fra Russland, en ung mann fra England, et godt voksent ektepar fra Canada, to unge jenter fra Colombia og oss to fra Norge. 


Først skulle vi besøke Ming tombs, eller Ming-dynastiets graver. Det tok vel en time å kjøre dit. Mens vi kjørte, fortalte guiden villig vekk om alt det vi skulle gjøre i løpet av dagen, i tillegg til å snakke om seg selv. 


Han var en 30 år gammel mann som var fra et lite sted ved grensen til Mongolia, men han jobbet i Beijing. Hans kone og sønn bodde på hjemstedet. Han var hjemme en gang i året, stort sett i forbindelse med nyttårsfeiringen, ellers kom hans kone og sønn å besøkte han noen ganger i året. Altså en pratsom mann, tror ikke han var stille mer enn 3 minutter i gangen.


Vi kom til Ming tombs, altså gravstedene for de tidligere keiserne av Kina. Også kalt keiserne i Mingdynastiet. Det var totalt 13 graver, men ifølge guiden var kun graven til den siste keiseren åpnet. 


Historien sier at det gikk mange år før disse gravene ble funnet. Dette fordi alle som hadde vært med på å bygge disse gravene ble drept da de var ferdige, fordi ingen skulle vite hvor de var. 


Det var et stort område med park rundt. Selve graven lå dypt nede, vi gikk 6 etasjer nedover for å komme frem. Så inn i en lang gang før vi kom inn til selve gravkammeret. 


I denne gangen stod ting de hadde funnet da de åpnet gravene, ekte Mingvaser og keiserstoler. Og her lå det penger. Mye penger. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det bringer sikkert lykke til kineserne om de legger igjen penger her. 


I denne graven var det en stor rød kasse, to litt mindre og 13 små. Den største inneholdt keiseren selv, de to mindre hans hustruer. Da hans første kone ikke ga ham barn så giftet han seg med en til som kunne gi han det. Og så husker jeg ikke helt hva de 13 små boksene inneholdt.


Vi gikk en annen vei ut av graven, så det ble bare 3 etasjer å gå opp. 


Etter at vi var ferdige her var vi på besøk på en Jadefabrikk. Der var det ikke lov å ta bilder, men de laget altså mange ting i Jade. Og det var selvfølgelig et stort utsalg av alt du kan tenke deg laget av Jade, men da spesielt smykker, armbånd, ringer osv. 


Så var det tid for å spise lunsj. Og mer om den og resten av turen kommer i neste blogginnlegg, så følg med :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar