onsdag 1. januar 2014

Godt Nytt Bokår!

På senhøsten 2012 meldte jeg meg inn i Hobbyklubben. Velkomstgaven var 3 valgfrie bøker, samt boka og materialer til Arne & Carlos julekuler. Og den måtte jeg jo bare ha, så det var grunnen til at jeg meldte meg inn. Og hver måned er det jo en ny bok som Månedens bok. Og når man ser bildene på hvilke oppskrifter som er i bøkene, må man jo bare ha dem. Så det siste året har det blitt noen nye bøker. 

3 av disse bøkene var velkomstgaver, resten er kjøpt i løpet av året. Og jeg har faktisk brukt et par av dem. Men mer skal det bli, det er jo så mye fint i dem! Og her kan dere se en oversikt over de jeg har kjøpt i 2013.


Er man norsk strikker så bare må man ha bøkene hvor Karen Marie Vinje er redaktør. I boken Norsk Strikk har hun har samlet klassiske mønstre med både gammelt og nytt design. I tillegg mange kofter fra forskjellige steder i landet. 


I boken Norsk Småstrikk finner du mønster til barneklær i klassiske mønstre,
 men også oppskrifter til votter, luer, sokker og interiør. 


Boken Moderne Norsk Strikk består også av flere gamle mønstre i nytt design. Men her er også noen nye oppskrifter, både på kofter, gensenere, tunikaer, votter, luer osv. 


Tine Solheim er sånn bare må ha bok. Hennes design er i en klasse for seg. I boken Retromasker finner du oppskrifter på gensere og kofter med tilbehør som luer og pannebånd i samme mønster. Boken har også oppskrift til gensere til menn og til barn, i tillegg pledd, puter og vesker.


Når jeg så oppdaget Tine Solheim sin bok Masker & Interiør var dette også en sånn bare må ha bok. Her er det oppskrifter på både strikket og heklet interiør i forskjellige stilarter. I tillegg til noen plagg til damer. 


Boken Marius - Setesdal - Fana - Voss av Eline Oftedal består av interiør og tilbehør i de klassiske mønstrene som tittelen sier. Mye fint og denne boken har jeg også brukt. Strikk Luer Votter Sokker av Ann-Mari Nilsson er en flott bok for deg som vil lære å strikke dissse plaggene, eller som er ute etter nye mønstre. Mange forskjellige varianter og med forklaring på hvordan strikke hæler osv. 


Boken Hekle, hakke & gimpe av Gerd Fjellanger var en hovedbok i Hobbyklubben som jeg glemte å avbestille. Men da jeg fikk den ble jeg så fascinert av den at det egentlig var helt greit. Masse flotte ting å lage i denne også, både plagg og interiør og jeg har funnet ting i den som jeg skal hekle.


Lekre masker og lekne sting av Sidsel J. Høivik er også en bok i en egen klasse. Utrolig flotte plagg, også festplagg som er strikket, bl.a. kjoler, tunikaer, boleroer og jakker. Her har jeg helt klart noen favoritter som skal strikkes. 


Og så Arne & Carlos da. Har man ikke andre bøker så må man ihvertfall ha disse. Boken om Julekuler fikk jeg jo som velkomstgave, og når denne boken, Håndarbeid fra hagen, kom ut, måtte jeg jo bare ha den og. Mange morsomme oppskrifter på både strikking og hekling. En bok man blir glad av bare å bla i og se på bildene.


Siste tilskudd til bokhylla var da jeg var på posthuset i går og så denne boken ligge der. Jeg har tenkt å kjøpe den lenge, og i går ble det altså, på årets siste dag. Marius strikkebok er jo et must i et strikkehjem. Mange fine oppskrifter i det klassiske Mariusmønsteret. Men også mange historier rundt mønsteret og mange artige innslag av folk som har strikket mønsteret i forskjellige varianter. 

Til slutt må jeg bare ønske dere et Godt Nytt strikke år :-)

2 kommentarer:

  1. Dette var litt av et skattkammer. Alltid kjekt å bla i strikkebøker. Selv fikk jeg Den store guttestrikkeboka ril jul og gleder meg over den.

    Godt nytt år!

    klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Mariusboka er et must ja :) Vurderer også melde meg inn i Hobbyklubben, nå har de blant annet Strikk luer votter sokker som velkomstgave, får liksom aldri nok strikkebøker :)

    SvarSlett