søndag 28. februar 2016

Hva man bør og hva man har lyst til å gjøre

Det er forskjell på hva man bør gjøre og hva man har lyst til å gjøre. I natt var jeg på vakt på taxisentralen, og da gjorde jeg som jeg bør gjøre, og skal gjøre, nemlig jobbe. Ta telefoner og sende ut taxi til kunder som trenger det. 


Men innimellom telefonene så kan jeg gjøre det jeg har lyst til å gjøre. Dvs. når det ikke er andre oppgaver å gjøre heller. Så da strikker jeg. I går kveld fant jeg frem det andre nøstet jeg hadde av dette litt tykke bomullsgarnet og tenkte at det også får bli til et kjøkkenhåndkle. Dette er sånn enkel strikk som jeg har med meg kun på jobb eller andre steder hvor jeg ikke kan konsentrere meg om mønsterstrikk. 


Da jeg våknet utpå dagen i dag så hadde jeg noen planer om hva jeg burde gjøre her hjemme. Men så tenkte jeg at nei, siden det er søndag, så vil jeg gjøre det jeg har lyst til å gjøre. Og i dag hadde jeg lyst til å bake litt. For en tid tilbake kjøpte jeg et par sånne ferdigpakker med brødmel, så da fant jeg frem en av dem. Så da ble det to solsikkebrød i dag. Siden jeg bor alene så går det ikke så mye brød, men jeg deler dem i to og fryser dem ned så har jeg da en stund av dem. 


I tillegg hadde jeg en liter kulturmelk som jeg egentlig skulle brukt forrige helg, men som det ikke ble noe av. Så for å ikke la den bli for gammel så måtte jeg jo bruke den. Og det eneste jeg bruker kulturmelk til er denne kaken. Den heter Kanelkake og oppskriften fikk jeg av min svigerinne Bodil for mange år siden. Den har jeg bakt mange ganger, fordi den er så lettvint å lage, men også fordi den er så god. Et veldig godt alternativ til den vanlige sjokoladekaken. Så da vil du vel kanskje ha oppskriften på den også? Klart du kan få den! 


Siden oppskriften bruker 7,5 dl kulturmelk og det da blir igjen 2,5 dl som ikke blir brukt her, så har jeg regnet om på oppskriften slik at den er tilpasset 1 l kulturmelk. Begge delene passer fint i storformen, å bruke 1 l istedenfor 7,5 dl gjør bare at kaken blir litt høyere. Den går allikevel ikke over formen. Så derfor får du den egentlige oppskriften med mine egne utregninger i parentes. 


Kanelkake

200 (270) gram smeltet smør (avkjøles litt)
7,5 dl (1 l) kulturmelk
500 (670 gram sukker
6 (8) ts kanel
3 (4) ts natron
600 (800) gram hvetemel

Smør, kulturmelk og sukker piskes før du har i resten. Stekes så ved 180 grader i 30 - 45 minutter på midterste rille.

Fyll: 
300 gram melis
75 gram smeltet smør (avkjølt)
4 ss kaffe
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao

Piskes jevnt og haes på kaka når den er avkjølt. 
På fyllet kan man gjerne ha kakestrø eller en nesten hvilken som helst annen pynt. 


Som dere kanskje ser så er fyllet mitt litt vel lyst. Men det var fordi jeg ikke sjekket godt nok i skapet før jeg startet å lage fyllet. For i skapet mitt var det snustomt for kakao. Men smaken er omtrent den samme allikevel, jeg skal ikke ha kaka til noe spesielt annet enn å smake på et par stykker før jeg putter resten i fryseren. Så får den ligge der og godgjøre seg til noen kommer og vil smake på den. 


Nå skal jeg gjøre noe annet jeg har lyst til å gjøre, resten av kvelden. Noen som kan gjette hva det er?
Det stemmer, jeg skal strikke noen omganger på kofta før jeg finner senga. 


Jeg håper du har gjort det du hadde lyst til å gjøre i dag også. 

3 kommentarer:

 1. Hei. Kjekt å ha eit slikt strikk på jobb. Rekker sikkert noen omganger i løpet av ei vakt ja. Ikkje alltid det er like travelt vil eg tro.
  Heimebake brød er jo godt da.
  Må til å bake att eg også. Får starte i morgen. Var tomt i skapa her hos oss i dag.
  Den kaka såg god ut ja. Slikt lager vi lite av da. Men det blir kanskje meir av når vi flytter.
  håper du fikk ein fin kveld med koftestrikket ditt. god ny uke til deg klem

  SvarSlett
 2. Jeg strikker også på jobb, dog bare i pausene. Hadde vel ikke tatt seg ut å ta med seg strikketøyet i klasserommene😉. Den kaka er god - har bakt den mange ganger. Alltid vellykket😊. Fin mandagskveld til deg😊

  SvarSlett
 3. På søndager bør man vel helst gjøre det en har lyst til, så du var heldig med den! Ferdige mel-blandinger fungerer godt og gir gode brød! Kefirkaka er en gammel traver, men nå er det lenge siden jeg har bakt den. Typisk foreldremøte-kake.

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett