tirsdag 9. februar 2016

For syk?

På nattevakt på lørdagen så hadde jeg med meg håndduken jeg begynte på forrige gang jeg var på nattevakt. Jeg må ha noe enkel strikk når jeg er der, noe som ikke krever mye telling, da jeg blir avbrutt av telefonen. Det er jo tross alt der jeg er der for, for å ta telefonen. Det er jo en taxisentral. Så når den ringer, legger jeg selvsagt fra meg strikketøyet og hører hvor kunden vil ha bil. 


Men enkelte netter er det roligere og da får jeg strikket mer. Når man sitter 9 timer på vakt og det er rolig blir man jo lei av å surfe på nett så da er det greit å ha strikking. Så denne natten ble jeg ferdig med håndduken. Den er strikket i et garn som heter I Love This Cotton som har ligget i skapet en stund. Jeg mener å huske at jeg kjøpte det en av de første gangene jeg var i Tyrkia. Tror jeg. Uansett, dette garnet er av 100 % bomull og et nøste er 85 gr og 135 meter. Så altså ganske tykt garn. Jeg hadde først planer om å strikke kluter av det men siden det er såpass tykt så ble det en liten kjøkkenhåndduk isteden. Og de må jo ikke være så store?


Denne ble 31 x 33 cm. Jeg la opp 69 masker på pinne nr. 4,5 og strikket 1 omg. r og neste omgang 1 r og 1 vr. Altså enkel strikk. Jeg har flere nøster av det garnet så det blir nok noen håndduker til fremover. Jeg har 2 nøster av hver farge, så kanskje jeg skal bruke begge nøstene på en håndduk så den blir større? Hva tror du?


Når jeg våknet på søndagen hadde jeg store planer egentlig. For utpå ettermiddagen/kvelden skulle jeg sette meg ned og fortsette med Oddvars peneste kofte. Men det er ikke alltid ting går etter planen. For dagen gikk med til feberfrysninger og å sove. Og feberen steg. Og den steg. Så det ble lite med strikking, jeg orket rett og slett ikke. Det samme med mandagen, jeg prøvde meg noen ganger å få til noen omganger, men det ble ikke mange maskene i gangen. Så for meg passer altså feber og strikk ikke sammen i det hele tatt. Hender det for deg også, at du er for syk til å strikke?


Men, denne feberen går da over og selv om jeg våknet med feber i dag også kjenner jeg at feberen er på vei ut av kroppen. Håper jeg da. Så kanskje jeg skal prøve meg på noen omganger igjen i kveld?


Garnet som jeg bruker til kofta er Finull fra Rauma. Et veldig drøyt garn. Jeg har strikket ca. 34 cm til nå og dere ser hva som er igjen av første nøstet med grått og andre nøstet med hvitt. Så det skal bli spennende å se til slutt om det blir noe garn igjen. 

Ha en frisk og flott strikkeuke :-)

3 kommentarer:

 1. Uff, det er ikke godt å ligge rett ut slik. Orker ikke så mye da. Håper du er på bedringens vei, kofta blir flott😊

  SvarSlett
 2. God beskrivelse! Når vi ikke har lyst til strikke, er vi syke. Slik er det bare. Lekker kofte du strikker på! Kjekt med noe enkelt innimellom, da.
  Jeg har strikka bare ett eneste håndkle, men det er til gjengjeld i bruk nesten hele tida. Kanskje på tide med ett til?

  God kveld i byen!

  Klem

  SvarSlett
 3. Go' bedring kjære Margrete!! 😘

  SvarSlett