torsdag 1. januar 2015

Oppgjørets time og julepute

Godt Nyttår til dere alle!

Da er årets første dag snart over, og her har det vært en rolig dag og deilig dag. Hadde en rolig kveld i går også. Min sønn var hjemme på middag på ettermiddagen, senere satt jeg her hjemme foran tv-en og strikket. Og har man strikking og et par filmer å se på så er kvelden berget for min del. Fyrverkeriet så jeg jo fra vinduene mine, da jeg bor omtrent midt i byen. Dessuten, når man nærmer seg 50 år, så har man jo sett det meste av det før :-)

I dag var det oppgjørets time. Jeg fikk et tips på StrikkesidaFacebook før jul i 2013 om å spare samtidig som man strikker. Jeg har lagt på 10 kr på bøssa for hvert garnnøste jeg har strikket opp. Og da er det kun magebeltet som er igjen. Halve nøster teller ikke, de blir lagt til siden og strikket opp senere. I tillegg la jeg på litt ekstra når jeg var ferdig med store prosjekter, som f.eks. kjolen jeg strikket. Så ved opptelling i dag lå det 830 kr på bøssa. En fin sum å øke sparekontoen med. Så får jeg da se om jeg klarer å øke denne summen til neste år. Årets første 10-krone er kommet på bøssa i dag. 
For i dag ble jeg ferdig med juleputa etter mønster fra Bugla Design. Puta er ferdig strikket og dampet. Men jeg gjorde en liten forandring i forhold til mønsteret. Før jeg begynte på mønsteret så delte jeg mønsteret i to, la opp to masker mindre enn mønsteret tilsa, og så strikket jeg en omgang vrang, så noen omganger rettstrikk, før jeg til slutt strikket en omgang vrang. La opp til andre siden på samme måte, men etter et par omganger laget jeg på denne siden flere knappehull med noen masker mellomrom. Så strikket jeg rundt og la opp noen masker imellom og begynte på mønsteret. Når jeg så får kjøpt meg noen hvite knapper så syr jeg disse på, og kan knappe igjen puta under. Jeg visste jeg hadde innleggsputer på loftet, men det viste seg at disse var 50 x 50, og de var for store. Så i morgen må jeg ut og kjøpe 40 x 40 som vil passe til denne puta. Så må jeg bare vise frem disse nissene som min mamma strikket i julegave til meg. Jeg synes de er bare så fine! De har hatt plass i sofakroken i hele jula, og sittet der og holdt meg meg selskap. Jeg ble kjempeglade for disse, og de kommer til å sitte i kroken hver jul i hele resten av min levetid.Så nå er det bare å starte på nye prosjekt. Og hva det er, vil jeg vise utover året i nye blogginnlegg :-)

Hvor mye klarte du å spare på bøssa di?

2 kommentarer:

  1. Har du laget mønstret til putene selv, eller kan man få tak i den et eller annet sted.

    SvarSlett