tirsdag 30. desember 2014

Julen 2014

Da kan jeg vise frem julegavestrikken min for i år. Det er ikke så mange jeg gir gaver til lenger, det har blitt tynnere i rekkene ettersom vi i min familie slutter å gi gave til tante-/onkelbarn etter at de er konfirmert. Så nå er det bare et tantebarn igjen. Og i år ønsket hun seg lysegrå Skappelgenser. Og siden jeg strikket til hennes 3 eldre søstre før hun ble født, fant jeg ut at jeg skulle hive meg rundt og strikke en til henne. Hun har også bursdag i begynnelsen på januar så da ble det kombinert jule- og bursdagsgave. 


Denne er strikket etter oppskriften som finnes på denne siden. Siden det ikke står så mange mål i oppskriften måtte jeg se på andre oppskrifter på hvor lang den skulle være på bolen og ermene. Denne er jo enkel å strikke, rillestrikk hvor forstykket og bakstykket strikkes hver for seg. Så det er bare rettstrikk både på rettsiden og på vrangsiden.


Den er strikket i Suri fra Sandnes Garn og Alpaca Mix fra Drops. Pinner nr. 7. 


Og ifølge det min svigerinne sa så er jenta fornøyd med genseren sin. 

For noen uker siden bestemte jeg meg for noe jeg har tenkt på lenge. Å abonnere på bladet Familien. Noe jeg som sagt har tenkt på lenge, jeg synes egentlig ikke selve bladet er så mye for meg, men som ukeblad synes jeg de er best på håndarbeid. Min mor har abonnert på det i mange år, og jeg pleier å se igjennom bladene når jeg er hjemme. De har så mange forskjellige typer håndarbeid, og så er det så greit med at disse er samlet i et eget hefte inne i bladet som man kan rive ut uten å ødelegge sidene. Men at jeg bestemte meg for å abonnere på det nå var vervepremien.


Familien Store Strikkebok bare må man jo ha i samlingen sin! Og den kom i posten i går. Har allerede funnet noe der inne som jeg har satt på må-strikke-lista mi. Når jeg en gang får tid. 


Nå nærmer jeg meg slutten på Julekurvputa som jeg har strikket nå i jula. Står jeg på så kanskje den blir ferdig i morgen, så får jeg brukt den en dag før jeg rydder bort jula. Men til neste år kommer den frem på lillejulaften og skal pynte sofaen i hele jula. Mønsteret har jeg kjøpt hos Bugla Design. Jeg elsker putene hennes, så jeg kjøpte flere mønster med det samme. Og så dro jeg på Spar Kjøp på lillejulaften og kjøpte garnet Rubin til denne puta. Og jeg håper den blir bra når den blir ferdig og dampet. 

Hva har du strikket i julen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar