lørdag 31. mars 2018

Påskegave til meg selv

Som jeg skrev i et tidligere innlegg så spurte mitt tantebarn meg for en stund siden om jeg ville strikke Eunikegenseren til henne. Og selvsagt ville jeg det. 


Mønsteret er jo egentlig Nancykofta men med litt små endringer i mønsterborden. Det er noen av bordene som er utelatt og det er mer hvitt istedenfor. Og siden hun ville ha den som Eunike fra Farmen, så fikk hun det. Jeg strikket også falske fletter istedenfor vanlig vrangbord som Eunike har gjort. 


Genseren ble sendt for en stund siden og jeg fikk tilbakemelding om at den var kjempefin og passet perfekt. Og slike meldinger varmer jo selvsagt et tantehjerte. 


Siden jeg ikke visste hvilket garn Eunike hadde strikket den i så tenkte jeg at det var best å bruke garnet som står i oppskriften, Mini Alpakka fra Sandnes. Et deilig garn og jeg tror nok genseren er deilig å ha på seg også. 


I dag, på påskeaften, måtte jeg ut og handle et par småtteri som jeg var tom for. Samtidig tok jeg meg en tur på et av sentrene her i byen. Og tror du ikke at denne boka av Bitta Mikkelborg havna nedi veska mi. En bok jeg har hatt lyst på lenge. Og et sjal eller skjerf eller tre kan det nok bli etter hvert, det er mange nydelige av dem i denne boka. 


Nå er jeg også godt i gang med et nytt design. Jeg har lovet en kofte til Erika, som var med på fotoshooten til Hjertekofta. Hun har fått bestemt fargene selv, men mønsteret er det jeg som har tegnet. Bolen er ferdig og jeg er snart ferdig med første armen. Så her er det bare å henge i.


Fortsatt God påske til deg! :-)

2 kommentarer:

  1. Hærli’ Margrete ��❤️ Det er alltid deilig med «tantestrikk» �� Nydelig genser du har strikka!! Og Bitta si bok fortjener du å ha synes jeg!! Jeg er KJEMPEFORNØYD med Bitta si bok, og gleder meg til å strikke flere sjal og skjerf fra den etter hvert ��God påske vænnen ☀️��

    SvarSlett
  2. Nydelig genser, og ikke noe er bedre enn gode tilbakemeldinger. Skulle forresten bare mangle! Lykke til med ny strikkebok og det prosjektet du er i gang med. Fortsatt god påske! Her skinner sola dag etter dag. Kan nesten ikke huske et slikt påskevær. Klar for skitur. Ha en fin dag i Kristiansund!

    Klem

    SvarSlett