lørdag 8. juli 2017

Gjenbruk

De siste 2 ukene har jeg hatt ferie. Hjemmeferie. Den første uka var det så fint vær at den ble tilbragt på verandaen. Den siste uka har jeg og min datter gått igjennom snart hver eneste store og lille ting jeg har i huset med et aldri så lite kritisk syn på hva jeg må beholde, hva jeg vil beholde (ja for det er forskjell på hva man MÅ ha og VIL ha) og hva jeg ikke trenger lenger. 


Av det jeg ikke trenger lenger så er noen få ting solgt via kjøp-salg-gruppe på Facebook. Gamle klær puttet vi i Fretexbeholder. Resten pakket vi i poser og i går kjørte vi til Fretexbutikken i Molde (vi har ikke Fretexbutikk her i Kristiansund) og leverte alle posene. De tok gladelig imot alt, bortsett fra noen gamle sofaputer som de ikke ville ha. 


Og når alt var levert så måtte vi jo se oss litt rundt i butikken på hva de hadde der. Og jada, jeg vet at jeg har kjøpestopp når det gjelder garn, og datteren min har også gitt meg kjøpestopp når det gjelder bøker, og da særlig strikkebøker. Men når man kommer over slike tilbud så MÅ man jo bare kjøpe. 


De hadde nettopp fått påfyll av garn i butikken. Viking Raggen-garn. Til kr. 10,- pr. nøste. Og det KAN man jo bare ikke gå forbi! Så jeg handla alle de nøstene jeg fant. I tillegg lå det 2 nøster med Silkeull fra Nøstebarn. Også til kr. 10,- pr. nøste. Så da synes jeg at jeg gjorde et aldri så lite kupp der. For dette er helt nye nøster som ikke er tatt noe av. 


For selv om jeg selger garn selv og helst bruker det garnet, så må jeg jo prøve ut andre typer garn også for å se og sammenligne med det jeg selger selv, ikke sant?


I tillegg har jo Fretex massevis av bøker. Der kan man også gjøre et kupp om man leser mye. Mange av bøkene er helt nye, ikke bladd i engang, og de er billige. Jeg kom over disse to bøkene til kr. 39,- pr. stk. I tillegg flere hefter med strikkeoppskrifter til kr. 19,- pr. stk. 


Etterpå kjørte vi oss en tur til sentrum av Molde og inn på en hobbybutikk der da min datter ville kjøpe seg noe stoff. Og da så jeg boka Strømper av Bitta Mikkelborg til halv pris. Den er vel et must i et aldri så lite strikkebokbibliotek?

2 kommentarer:

  1. Hihi 🤗 både ho Kari å ho Bitta er "must's" i et strikkebokbibliotek 😉📚📖

    SvarSlett
  2. Det gjorde du et kupp! Fine sokker ble det også! Har ikke prøvd Viking raggen, men strikker mye av Viking sportsragg. Jeg er i gang med mitt 11. sokkepar i sommer, så det er flere som har hatt sokkesommer.
    Er spent på hva du velger å strikke av silkeulla. Nydelig garn! Kjekt med påfyll i strikkebiblioteket også. Jeg fikk den siste Klompelompeboka til bursdagen min i sommer.


    Fortsatt god sommer fra Ingunn

    SvarSlett