tirsdag 4. juli 2017

Fra gamle dager

Jeg har gjemt litt av klærne mine to barn hadde da de var baby. En stor plastkasse til hver full av klær. Min datter Marie ville nå gå igjennom disse klærne og se hva som lå i kassen hennes. 

Når hun åpnet kassen så jeg at kanskje ikke alt var verdt å gjemme på. Så noe av det ble kastet, eller vi tenkte å levere det til Fretex. Mens andre ting ville hun ta vare på. 


Dette mintgrønne settet med jakke, bukse og lue strikket jeg til henne som hentesett. Hun ble født i slutten av november så da måtte hun ha noe varmt og godt å ha på seg. 


Ensfarget med hjerter i vrangmasker.


Denne jakken i bomull strikket min mor til henne. 


Jakke og lue i en fin aprikosfarge. Hvis jeg husker riktig så fikk vi dette av en venninne av meg. 


Jakke og lue i lys gul strikket av meg. 


Denne kjolen falt jeg sånn for når jeg så mønsteret. Den måtte jeg bare strikke. Og den er i grønn, fargen på det øverste bildet lyver litt, den ser mer riktig ut nedenfor. Kjolen brukte hun på 1-årsbildene som ble tatt hos fotografen. Den fine grønnfargen passet veldig godt til hennes røde hår. 


Den hvite blondekragen har røde blomster. 


Dobbeltkneppet jakke i lilla og mørk blå. Med et mørk blått plisseskjørt og hvit bluse så var hun fin.


Denne drakten strikket min mor. Jakke, skjørt og lue. 


Jeg husker Maries farmor hadde med seg henne på bytur med disse klærne på. Da de kom hjem fortalte farmoren at folk hadde snudd seg etter henne og kommentert hvor fin hun var. 


Genser som jeg strikket da hun var 5-6 år. Denne brukte hun mye. Den rustrøde bunnfargen og også mønsterfargene stod godt til hennes røde hår. 

Det ble en del mimring for meg da plagg etter plagg kom opp av kassen. Alle som har fått barn selv vet hvor sterkt det er å få et lite barn å ta vare på. Det er ingen annen følelse som kan måle seg med morsfølelsen. Marie blir i år 25 år og er blitt en flott voksen kvinne som jeg fortsatt er like stolt av :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar