fredag 15. mai 2015

Pål-Gunnar og Marius

For et par måneder siden lå det en invitasjon i postkassen. Til konfirmasjon. Konfirmanten var halvbroren til mine egne barn. En overraskelse jeg ikke så komme, og som jeg ble veldig glad for å få. 


Jeg spurte han hva han ønsket seg i gave, og selvfølgelig var svaret penger. Men så tenkte jeg at jeg ville gi han noe annet. Og da måtte det jo bli noe strikket. Jeg snakket litt med hans mor og vi ble enige om en Mariusgenser. I gråfarger. 


Jeg kjøpte garn og begynte å strikke. Og strikket. I rekordfart egentlig. Jeg brukte alle kvelder jeg hadde til rådighet og måtte bruke natten før konfirmasjonen også til å strikke. Og joda, den ble ferdig, en time før selskapet startet. 


Og jeg tror konfirmanten ble fornøyd. Ihvertfall sa han det. Jeg hadde ikke oppskrift på denne, men brukte det jeg fant i Marius Strikkebok. La opp masker etter herregenseren der inne, og brukte målene etter den. Så brukte jeg mønsteret til damegenseren med rundfelling for å få til denne. Genseren er strikket i Smart fra Sandnesgarn. Grå i bunnfargen, hvit i mønsterfarge og koksgrå i halsen. 


Og se så flott Pål-Gunnar var i sin nye kystdrakt! En fin gutt og en flott konfirmant! :-)
Tusen takk for at jeg fikk være med å feire deg på din store dag.  


3 kommentarer:

 1. Så flott genser :) Og flott konfirmant i fin kystdrakt! Jeg har sydd to dame drakter, en til hver av mine døtre :) Synes de er vakre :)

  SvarSlett
 2. Så fin genser og en flott gave! Klart han ble glad for denne :)

  SvarSlett
 3. Flott gutten med herlig kystdrakt. Og så snill du... med hurtig strikke fantastisk Marius. Vakker farger.
  Ønsker deg en god 17. mai feiring. Hilsen til deg.

  SvarSlett