lørdag 9. mai 2015

Mamma.

Så lenge jeg kan huske har min mamma strikket eller heklet. Mest hekling, men også en god del strikking. Håndarbeidskurven hennes har alltid stått ved siden av godstolen. Og hvit Solberg 12/4 har vært en stor del av den kurven. Hun har heklet små brikker og løpere, både hvite og noen rød. Hun har strikket gensere, kofter og sokker, eller lester som vi sier. Og nisser, små og store nisser i forskjellige fasonger. Hun har heklet doble sengetepper til mine to brødre og meg. 


Torsdag før påske hadde hun utdeling til barnebarna. Hun hadde heklet salongbordduker til alle sammen, 9 stykker av dem. Nydelige heklede duker, de fleste i forskjellige mønstre. De var ment som gave til barnebarna til deres 25-års dag. Siden et av dem allerede har fylt 25 år hadde hun fått sin før. Så denne torsdagen fikk de andre 8 deres duker. 


Før påske holdt hun på å strikke på nye føtter på noen par lester til min bror. Hun har alltid gjort dette, vrangborden er jo stort sett like fin, så hun klipte av den gamle utslitte foten og strikket på nye. På den måten sparer man ganske mye garn og lestene blir som nye. 


Den grå vrangborden på dette paret er blitt noen år. Det var min farmor som strikket dette paret  med lester, og hun døde i 1986! Dette var visst tredje eller fjerde gangen mamma strikket på ny fot. '


Men det vises ikke, at vrangborden er minst 30 år gammel. Og at fargene ikke er de samme, setter jo bare et ekstra personlig preg på lestene. 


Dette paret var det siste mamma strikket. Hun hadde strikket den ene lesten helt ferdig, den andre hadde hun strikket hælen på. Da klarte hun ikke mer og måtte gi opp. Hun ba meg strikke den ferdig slik at min bror kunne få lestene sine tilbake. 

Mamma sovnet stille inn 1. april. Hvil i fred kjære gode snille mamma mi <3

6 kommentarer:

 1. Hun var nok av de gode gamle som tenkte på å utnytte det vi har. Kondolerer med din mor. Tenk så kjekt det må være for alle som fikk duker og annet håndarbeid av henne før hun døde. Gode miner.
  Klem

  SvarSlett
 2. <3 Så fint å lese. Jeg hadde og en slik mamma. <3

  SvarSlett
 3. <3 Så fint å lese. Jeg hadde og en slik mamma. <3

  SvarSlett
 4. Kondolerer! Så gjenkjennelig denne beskrivelsen er av nøysomhet og utnytting av ressurser. Da mor døde i 2008, holdt hun på med et par selbuvotter. Jeg stikka dem ferdig og bevarer dem som et kjært minne. Jeg er også vokst opp med å "strikk puinn labba".

  God søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Kondolerer med din mor, Så flott å ha så mange fine ting og minner etter henne :)

  SvarSlett
 6. Flinke flotte snille go'e driftige tante ❤️❤️

  SvarSlett