fredag 21. mars 2014

Ny sommertopp og bøker.

Tenk, 2 innlegg på samme dag da! Ikke verst til å være meg det... hehe


Nå har jeg begynt på en ny sommertopp til meg selv. Eller, det er noen uker siden jeg la opp og strikket de første omgangene, men den har fått ligge mens jeg har strikket kluter. Men nå sitter jeg med den igjen. Tror den blir et sånt lite langtidsprosjekt, det blir nok litt småstrikk innimellom. Men det er jo sommertopp så den haster ikke så veldig. 


Det er denne toppen fra Drops jeg strikker. Synes den var så fin, og så er det helt min stil. Jeg bare valgte en annen farge, blå, da blått er min farge. Jeg har mye blå klær men ikke i akkurat denne blåfargen. Garnet er Muskat (også fra Drops) som er bomullsgarn og pinner nr. 4. 


Jeg tror jeg har sånn aldri så liten dilla på strikkebøker. Jeg har noen av dem i bokhylla. Eller rettere sagt mange. For en liten stund siden så jeg på strikkesiden at det var ei som hadde kjøpt seg boka Flettestrikking. Og da måtte jeg jo bare ha den. Boka inneholder noen mønstre, ikke så mange egentlig, men de som er der er fine. Men den handler om, som tittelen sier, flettestrikking, og det er mønster på mange tenkelige og utenkelige måter å strikke fletter på. En kjempefin bok som jeg kommer til å bruke. Kanskje lage mine egne ting i flettestrikk?


Og når jeg først var inne på Hobbyklubben så måtte jeg jo se om det var noe annet der inne som fristet. Og Arne & Carlos er jo i en klasse for seg. Boka Påske hele året av de to lå der til en rimelig penge, så da ble det den også. Det er så mye morsomt de to karene der får til! Det blir nok strikket noe fra den boka også innimellom.

Ha en riktig god strikkehelg, alle dere nye og gamle lesere av bloggen min. Og vil du legge igjen en kommentar så blir jeg veldig glad for det :-)

9 kommentarer:

 1. Den fletteboka har jeg også,og der har jeg lært flettestrikk. Den tunikaen du strikker frister veldig. Nydelig fasong på den. Kanskje må jeg herme...
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har strikket vanlige fletter før, men i denne boka var det så mange andre flotte versjoner :) Bare å herme i vei det ;-)
   Klem :)

   Slett
 2. Nydelig topp du holder på å strikke, den blir nok flott i blått!! :-)
  Påske-boka til Arne og Carlos skaffa jeg meg i fjor, da strikket jeg den lille påskeharen :-) Flette-boka, ja, den har jeg også...mye fin flettestrikk der! Det blir noen strikke- og heklebøker etter hvert...må man, så må man :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg håper den blir fin i blått og :-) Må man så må man ja, og strikkebøker er noe man bare må ha og aldri får nok av :-)

   Slett
 3. Nydeleg topp, og spennande bøker :) God helg.

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar hos meg! Flott topp du har begynt på! Her ligger snøen, og sommeren er liksom så langt unna, så jeg strikker sitteunderlag til påske.

  Riktig god helg i Kristiansund!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og i like måte :) Her er snøen forsvunnet igjen, det lille vi har hatt i vinter har vært her den siste uka. God strikkehelg :-)

   Slett
 5. Den toppen var lekker. Og fin farge du har valgt.
  God strikking fremover :)

  SvarSlett