søndag 17. november 2013

Kluter.Da jeg i fjor vinter fikk tilbake strikkelysten og så igjennom det garnet jeg hadde liggende, fant jeg en UFO. Det var en bomullsgenser som jeg skulle strikke til min datter. Ikke fant jeg igjen mønsteret, og ikke husker jeg hvilken størrelse det var. Men jeg tror det må ha vært ca. 10-12 år. Og siden hun er 21 år i dag så hadde den nok ikke passet om jeg hadde strikket den ferdig. Fargene på genseren var offwhite i bunnen med mønster i rosa og lilla. Jeg hadde strikket ca. 30 cm på bolen og det var alt. Så nå fant jeg ut at jeg kunne jo rekke opp og bruke garnet til noe annet. Og da falt valget på kluter. Først strikket jeg to i rosa som min datter fikk med seg til Portsmouth der hun studerer. Jeg spurte henne nettopp om hvordan de fungerer, men fikk til svar at hun brukte dem som grytekluter isteden. Men greit det og, så lenge de blir brukt til noe. En venninne av meg kjøpte seg en campingvogn i Bøfjorden i vår. Og siden jeg har fått lov til å bli med dit et par helger, og håper det blir mange flere, så lovte jeg å strikke noen kluter til henne som hun kan bruke der. I går kveld tok dro jeg på besøk til henne og tok med tre kluter. Så nå har hun til å vaske kopper når hun er der. Håper hun blir fornøyd med dem. Det er veldig morsomt å strikke slike kluter. Lett å strikke og så går det så fort. Mønsteret på disse fant jeg på Drops. Der finnes mange fine mønster på slike kluter, og som dere ser så har jeg prøvd flere mønster. Jeg har heklet på en liten hempe på de fleste av klutene, så har man mulighet til å henge den opp om man ønsker det. Og toppen min er også ferdig, så dere skal snart få se den også, må bare ta bilder av den først :-)3 kommentarer:

 1. Så lurt Margrete og bruke UFO til noe enn det det opprinnelig skulle være. Gleder meg til å se toppen du strikker. Regner med at klutene falt i smak til vår kjære venninne.

  SvarSlett
 2. :-) Herlig Margrete! Strikker kluter og håndduker jeg også, og synes det er skikkelig greie å bruke!! Jeg gleder meg også til å se toppen din ferdig!!
  Ha en deilig søndagskveld og ei herlig uke!!

  Go'klæmm <3

  SvarSlett
 3. Så fine kluter du har strikket!
  Jeg er helt enig med deg, for strikkete kluter er så enkelt å lage, og helt genialt å lage på hvis du ikke kommer på noe annet å lage en stund også. En slags "tenke-klut". Og så er de jo så morsomme å gi bort i gaver også! :)

  SvarSlett