lørdag 23. april 2011

Russetid.

Nå er det snart mai og russetid. Med alt som det hører med, av festing og moro. Jeg husker da jeg var russ i 1985, vi hadde mye uforglemmelig moro. Jeg gikk handel og kontor så jeg var blåruss. Som f.eks. å bade før 1. mai, kysse politiet og drikke 24 flasker øl på 24 timer. En av de tingene vi gledet oss mest til var å dra til Arne, klasseforstanderen vår, og vekke han i 5 - 6-tiden på morgenen 17. mai. Men vi var ventet, så kona hans hadde laget suppe med varme rundstykker til oss som kom. Siden 16. mai var helligdag det året, tror det var Kristi himmelfartsdag, så hadde vi da bak oss 2 døgn med festing og ingen søvn, så den varme suppa smakte meget godt da. 

I år er datteren min, Marie, russ. Hun er ferdig med 3 år på Medier- og kommunikasjon, og er rødruss. Hva de har tenkt å finne på har hun ikke sagt så veldig mye om egentlig. Men det blir nok en del festing der og. En knute har hun allerede fått i lua, da badegrensen er flyttet fra 1. mai til 1. april, så de var en gjeng som hoppet i sjøen en av de siste dagene i mars. Men jeg håper de får mye moro og en russetid de sent vil glemme. 

Det var en fotograf som var på skolen for en tid tilbake og tok bilder av hele gjengen. Og her er bildene som ble tatt av Marie. 

We have a tradition here in Norway that we have had for many many years. We celebrate that we are finished 12 years of school. From May 1. to May 17. is all about party and having fun. We call it to be a "russ". I was "russ" in 1985 and we were partying for 2 days and nights, until early in the morning on May 17., Norways national day, we went to wake up our teacher. But we were expected so his wife had made warm soup and bread rolls to us. Unforgetable. 

My daughter is this year finished with her 3 years of high school. A photographer were at their school taking pictures of all students, and here are the pictures of Marie


1 kommentar: